Participatie Gooise Kust

Gemeente Gooise Meren wil met de kustvisie antwoord hebben op de vraag wat nu de identiteit is en wordt van de Gooise Kust. Ten tweede is de kustvisie bedoeld om een kader te geven aan tal van ontwikkelingen die op de Gooise Kust afkomen. Waar willen we naartoe met de Gooise Kust? Welke identiteit(en) van de Gooise Kust zien we? Welke willen we versterken? Hoe verhoudt de Gooise Kust zich tot het IJmeer/Gooimeer en tot het plassengebied? En hoort de Gooise Kust nu als recreatieve badplaats bij de Metropool Regio Amsterdam of juist als natuurlijke klifkust bij de Utrechtse Heuvelrug? Wordt het een ‘reservaat’ of bepaalt de MRA met het merk ‘Castles and Gardens’ de toekomst van de Gooise Kust? Of is er ruimte voor een eigen visie, passend bij de autonomie van de Erfgooiers?

Samen vormgeven!

Wij verkennen samen welke kansen en knelpunten er zijn en welke ontwikkelmogelijkheden u ziet. In deze gesprekken worden alle belangen afgewogen en keuzes gemaakt. Uiteindelijk moet dit leiden tot een integrale en breed gedragen visie voor de toekomst de Gooise Kust.

Aanmelden tot 13 december

Wij nodigen u van harte uit voor één van de Kustateliers op dinsdag 14 of woensdag 15 januari 2020. In deze middag/avondsessie onderzoeken we met elkaar de kernwaarden, context en kansen voor de kust van Gooise Meren. En onderzoeken we met welke merken Gooise Meren zich kunnen associëren qua uitstraling en ambitie. Dit doen we samen en dat betekent een grondige verkenning en pittige discussies die moeten leiden tot afgewogen keuzes. Het participatieproces wordt begeleid door OKRA en Identity Matching Academy.

Aanmelden

Wilt u zich voorbereiden?

Op de projectpagina vindt u het rapport van de inventarisatiefase en diverse achtergrondstudies.