Twee nieuwe buslijnen door Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren wordt vanaf 15 december 2024 beter bereikbaar met de bus. Er komt een nieuwe verbinding vanuit Naarden naar Amsterdam-Amstel en Amsterdam-Zuid. Door de weeks gaat er straks 2x per uur een bus naar deze bestemmingen via P+R Muiden.

En er komt een nieuwe buslijn vanaf station Naarden-Bussum naar de Huizerweg en terug. Dat zijn de plannen van TransDev (voorheen Connexxion).

Voor forenzen en bezoekers

De busverbinding naar Amsterdam gaat vanaf P+R Crailo, Amersfoortsestraatweg, Godelindeweg, Rijksweg naar P+RMuiden. De buslijn naar de Huizerweg gaat vanaf station Naarden-Bussum naar de ovotonde bij de snelweg en weer terug.

Wethouder Mark Marshall heeft eerder het initiatief genomen om bij TransDev aandacht te vragen voor een betere busverbinding voor de inwoners van Gooise Meren. Het college van burgemeester en wethouders is dus blij met de nieuwe buslijnen. Ook de raad wilde graag betere busverbindingen. Zowel voor de forens naar Amsterdam als voor de bezoeker aan de winkels en zorgcentra van de Huizerweg, betekent de nieuwe dienstregeling een enorme verbetering. Een betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer past helemaal in de Mobiliteitsvisie ‘Goed en veilig op weg’. Als deze dienstregeling doorgaat, zal de gemeente zo snel mogelijk 10 nieuwe bushaltes aanleggen langs de nieuwe busroutes. Waarschijnlijk subsidieert de provincie het grootste deel van deze kosten.