Evenementen

De Vesting is een toeristische trekpleister van belang. Enerzijds komt dat door de wallen, grachten en fraaie historische binnenstad, anderzijds door de vele evenementen die er worden georganiseerd. Denk daarbij aan de grootse Sinterklaasoptocht, de carnavalsoptocht, de Matthäus Passion, de tweejaarlijkse fototentoonstelling, het korenfestival, Open Monumentendag met daarbij de historische schepen in de Nieuwe Haven en, sinds de laatste jaren, de Vestingzondagen.

Naarden is dus een uiterst levendige stad; zo levendig dat met het toenemend aantal evenementen de leefbaarheid er voor veel bewoners onder gaat lijden. Dat verlies van leefbaarheid vindt zijn oorzaak in de onvoldoende  verkeersmaatregelen die de gemeente steeds treft.
Bij evenementen worden de hoofdverkeersstraten Marktstraat (altijd) en de Cattenhagestraat (vaak) afgesloten. Omdat doorgaand verkeer mogelijk blijft, wringen de auto’s zich door de smalle zijstraten en hobbelen in groten getale over de straten met kinderkopjes.

eventVeel Vestingbewoners hebben daar last van. Welke moeite is het om er voor te zorgen dat doorgaand verkeer bij evenementen niet mogelijk is? Het bewonersplatform onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor het verkeer en parkeren tijdens evenementen. Uw suggesties zijn vanzelfsprekend welkom, u kunt ons mailen via het contactformulier.

Overzicht evenementen 

De zeventiende editie van het FotoFestival Naarden is, in verband met de coronapandemie, opgeschoven naar de zomer van 2021. Het festival dat in mei zou worden gehouden vindt nu plaats in juli en augustus.

De openingsdatum is zaterdag 3 juli en het festival sluit op 29 augustus 2021.

Om helemaal op ’safe’ te spelen, blijft het festival dit jaar niet beperkt tot Naarden-Vesting. De organisatie is ook buiten de vesting op zoek gegaan naar locaties waar de bezoekers via eenrichtingsverkeer langs de foto’s kunnen lopen. Meer nog dan in andere jaren is daarbij gekozen voor buitenlocaties. In overleg met de gemeente Gooise Meren wordt een mobiliteitsplan ontwikkeld, zodat iedereen zoveel mogelijk locaties kan bezoeken.

Op https://www.fotofestivalnaarden.nl/nl vindt u alle informatie over het FotoFestival Naarden.

AGENDA

Bekijk hier de evenementenkalender voor Naarden-Vesting.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van de evenementen in de buurt dan kunt u de Facebookpagina van Visit Gooi & Vecht volgen.

denkt u mee?

Het platform en de gemeente zitten geregeld samen aan tafel om de evenementen in de Vesting te evalueren met als doel om de evenementen soepel te laten verlopen op het gebied van verkeer, parkeren etc. Om de evaluatie helder te maken, vragen we graag uw mening. Suggesties, kritiek, meldingen maar ook uw mening over zaken die goed gaan m.b.t. de afgelopen evenementen in de Vesting zijn van harte welkom.