Evenementen

De Vesting is een toeristische trekpleister van belang. Enerzijds komt dat door de wallen, grachten en fraaie historische binnenstad, anderzijds door de vele evenementen die er worden georganiseerd. Denk daarbij aan de grootse Sinterklaasoptocht, de carnavalsoptocht, de Matthäus Passion, de tweejaarlijkse fototentoonstelling, het korenfestival, de Open Monumentendag met daarbij de historische schepen in de Nieuwe Haven en, sinds de laatste jaren, de Vestingzondagen.

Naarden is dus een uiterst levendige stad, zo levendig dat met het toenemend aantal evenementen de leefbaarheid er voor veel bewoners onder gaat lijden. Dat verlies van leefbaarheid vindt zijn oorzaak in de onvoldoende  verkeersmaatregelen die de gemeente steeds treft.
Bij evenementen worden de hoofdverkeersstraten Marktstraat (altijd) en de Cattenhagestraat (vaak) afgesloten. Omdat doorgaand verkeer mogelijk blijft, wringen de auto’s zich door de smalle zijstraten en hobbelen in groten getale over de straten met kinderkopjes.

eventVeel vestingbewoners hebben daar last van. Welke moeite is het om er voor te zorgen dat doorgaand verkeer bij evenementen niet mogelijk is? Het bewonersplatform onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor het verkeer en parkeren tijdens evenementen. Uw suggesties zijn vanzelfsprekend welkom, u kunt ons mailen via het contactformulier.

Overzicht evenementen voorjaar 2019

Belangrijkste is uiteraard het naderende FotoFestival Naarden dat in 2019 maar liefst 30 jaar onderdeel uitmaakt van het Naardense culturele leven. Ook deze keer is er weer heel erg hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers om dit beeldbepalende evenement mogelijk te maken. Het duurt 5 weken en 6 weekenden en trekt voornamelijk wandelend publiek aan. Voor het stimuleren van het openbaar vervoer en het beperken van de verkeersbewegingen wordt in de weekenden een pendelbusje ingezet van station Naarden-Bussum naar de Vesting en terug.
Verder is er een tijdelijk vertraagde doorgang op de Kapitein Meijerweg tijdens de Wallenloop op zondagochtend 19 mei, hebben we een wandelend evenement voor liefhebbers ‘Vestingtuinen Achterom’ en eind juni de combinatie van een Vestingzondag met de laatste FFN dag waarbij de Marktstraat vooral voor voetgangers bereikbaar zal zijn tussen 11.00 en 18.00 uur.

AGENDA

Wallenloop Zondag 19 mei 2019 vanaf 10.45 uur, 36e prestatieloop voor 4 , 7,5 , 11 of 14,5 km om de Vesting Naarden, voor jong en oud. Goede doelen: Reddingsbrigade Naarden en Muziekvendel Nardinc www.wallenloopnaarden.nl.
FotoFestival Naarden 2019 Van 25 mei t/m 30 juni 2019 Vesting Naarden. ‘Dutch Masters & Marvelous Misfits’ is het thema van FFN 2019, het nationaal bekende fotofestival dat al 30 jaar verbonden is aan de prachtige vesting van Naarden. Curatoren Koos Breukel en Hedy van Erp staan voor de kwaliteit. Extra activiteiten in de FFN festivalkrant. Kaartverkoop online en ter plaatste in de Gele Loods.
 
FotoFestival Naarden – Festival OFF 2019 Van 25 mei t/m 30 juni 2019 Vesting Naarden. Jong talent en enkele oude bekenden tonen hun werk in winkels, tuinen, kantoren of restaurants om het officiële festival heen, en dompelen de stad tot in de kleinste hoekjes onder in de fotografie.
 
Vestingtuinen Achterom Zondag 2 juni 2019 Van 11.00-16.00 uur. Vesting Naarden. Ontdek de mooiste vestingtuinen! Route op te halen bij bezoekerscentrum Naarden-Vesting aan het Ruijsdaelplein.
Vestingzondag FFN Zondag 30 juni 2019 12.00-18.00 uur. Aansluitend bij de laatste dag van FotoFestival Naarden, met terrassen, muziek en gezelligheid. Marktstraat en Cattenhagestraat autovrij.

Download hier de evenementenkalender.

Op de website vvvnaarden.nl kunt u meer informatie vinden over de evenementen in Naarden Vesting. Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van de evenementen dan kunt u de Facebookpagina van VVV Naarden volgen.

denkt u mee?

Het platform en de gemeente zitten geregeld samen aan tafel om de evenementen in de Vesting te evalueren. Met als doel om de evenementen soepel te laten verlopen op gebied van verkeer, parkeren etc. Om de evaluatie helder te maken vragen we graag uw mening. Suggesties, kritiek, meldingen maar ook u mening over zaken die goed gaan m.b.t. de afgelopen evenementen in de Vesting zijn van harte welkom.