Evenementen

De Vesting is een toeristische trekpleister van belang. Enerzijds komt dat door de wallen, grachten en fraaie historische binnenstad, anderzijds door de vele evenementen die er worden georganiseerd. Denk daarbij aan de grootse Sinterklaasoptocht, de carnavalsoptocht, de Matthäus Passion, de tweejaarlijkse fototentoonstelling, het korenfestival, Open Monumentendag met daarbij de historische schepen in de Nieuwe Haven en, sinds de laatste jaren, de Vestingzondagen.

Naarden is dus een uiterst levendige stad; zo levendig dat met het toenemend aantal evenementen de leefbaarheid er voor veel bewoners onder zou kunnen gaan lijden. Dat verlies van leefbaarheid vindt zijn oorzaak in de onvoldoende  verkeersmaatregelen die de gemeente steeds treft.
Bij evenementen worden de hoofdverkeersstraten Marktstraat (altijd) en de Cattenhagestraat (vaak) afgesloten. Omdat doorgaand verkeer mogelijk blijft, wringen de auto’s zich door de smalle zijstraten en hobbelen in groten getale over de straten met kinderkopjes.

eventTOEGANGSPAS

In mei 2022 hebben alle vestingbewoners een toegangspas toegestuurd gekregen van gemeente Gooise Meren. Deze toegangspas biedt Vestingbewoners toegang met de auto tijdens een evenement, waarbij de Marktstraat is afgesloten. Plaats de toegangspas zichtbaar onder de voorruit en de verkeersregelaar zal u doorlaten. Bezoekers van het evenement dienen de auto buiten de Vesting te parkeren.

Het eerste evenement waarbij de pas gebruikt werd was de Open Monumentendag op 11 september 2022. Vervolgens is de pas gebruikt op Koningsdag 27 april 2023.

De toegangspas is inmiddels niet meer geldig, lees hier het verloop van de proef en waarom deze is afgeschaft door de gemeente.

AGENDA EVENEMENTEN

Deze lijst geeft de evenementen weer in Naarden Vesting in 2024 die volgens de gemeente definitief zijn. Het kan zijn dat er gedurende het jaar evenementen bijkomen.

10 februari                            Carnavalsoptocht

24/3 – 27/3 t/m 30/3        Mattheus Passion

27 april                                   Koningsdag

4 mei                                       Dodenherdenking Grote Kerk met stille tocht

21 mei                                     Wallenloop

15 september                      Open Monumentendag

23 november                       Sinterklaas intocht

Bekijk hier de evenementenkalender voor heel Gooise Meren.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van de evenementen in de buurt dan kunt u de Facebookpagina van Visit Gooi & Vecht volgen.

denkt u mee?

Het platform en de gemeente zitten geregeld samen aan tafel om de evenementen in de Vesting te evalueren met als doel om de evenementen soepel te laten verlopen op het gebied van verkeer, parkeren etc. Om de evaluatie helder te maken, vragen we graag uw mening. Suggesties, kritiek, meldingen maar ook uw mening over zaken die goed gaan m.b.t. de afgelopen evenementen in de Vesting zijn van harte welkom. Dit kan via het contactformulier.