Evenementen

De Vesting is een toeristische trekpleister van belang. Enerzijds komt dat door de wallen, grachten en fraaie historische binnenstad, anderzijds door de vele evenementen die er worden georganiseerd. Denk daarbij aan de grootse Sinterklaasoptocht, de carnavalsoptocht, de Matthäus Passion, de tweejaarlijkse fototentoonstelling, het korenfestival, Open Monumentendag met daarbij de historische schepen in de Nieuwe Haven en, sinds de laatste jaren, de Vestingzondagen.

Naarden is dus een uiterst levendige stad; zo levendig dat met het toenemend aantal evenementen de leefbaarheid er voor veel bewoners onder gaat lijden. Dat verlies van leefbaarheid vindt zijn oorzaak in de onvoldoende  verkeersmaatregelen die de gemeente steeds treft.
Bij evenementen worden de hoofdverkeersstraten Marktstraat (altijd) en de Cattenhagestraat (vaak) afgesloten. Omdat doorgaand verkeer mogelijk blijft, wringen de auto’s zich door de smalle zijstraten en hobbelen in groten getale over de straten met kinderkopjes.

eventVeel Vestingbewoners hebben daar last van. Welke moeite is het om er voor te zorgen dat doorgaand verkeer bij evenementen niet mogelijk is? Het bewonersplatform onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor het verkeer en parkeren tijdens evenementen. Uw suggesties zijn vanzelfsprekend welkom, u kunt ons mailen via het contactformulier.

Overzicht evenementen 

Wallenloop op zondag 15 mei

Na twee jaar afwezigheid door Corona, vindt zondagochtend 15 mei a.s. de Wallenloop rondom Naarden-Vesting plaats. De start en finish zijn bij de Utrechtse Poort.

De Kapitein G.A. Meijerweg is aanstaande zondag maximaal twee uren gesloten voor verkeer (van 10.30 tot 12.30 uur).

De aanwezige verkeersregelaars hebben de instructie om de weg bij nadering van hulpdiensten ogenblikkelijk vrij van lopers te maken.

Houd er rekening mee dat ook de Prinses Beatrixbrug op de Burgemeester M.P van Wettumweg wegens werkzaamheden is afgesloten voor alle verkeer.

De Vesting is daardoor tussen 10.30 en 12.30 uur alleen toegankelijk via de Amsterdamsestraatweg.

We wensen alle hardlopers en vrijwilligers veel succes en vooral plezier!

Lees hier meer over de Wallenloop.

AGENDA

Bekijk hier de evenementenkalender voor Naarden-Vesting.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van de evenementen in de buurt dan kunt u de Facebookpagina van Visit Gooi & Vecht volgen.

denkt u mee?

Het platform en de gemeente zitten geregeld samen aan tafel om de evenementen in de Vesting te evalueren met als doel om de evenementen soepel te laten verlopen op het gebied van verkeer, parkeren etc. Om de evaluatie helder te maken, vragen we graag uw mening. Suggesties, kritiek, meldingen maar ook uw mening over zaken die goed gaan m.b.t. de afgelopen evenementen in de Vesting zijn van harte welkom.