Horeca, Terrassen en Toerisme

De werkgroep Horeca, Terrassen & Toerisme heeft zich in 2018 bezig gehouden met de proef om de terrastijden te verruimen.

Vele omwonenden van horecaterrassen hebben tijdens diverse bijeenkomsten over dit thema hun standpunt duidelijk gemaakt. Ondanks dat een groot aantal bewoners de terrassen gezellig vindt en vaak bezoekt, zijn er veel omwonenden geen voorstander van om terrassen tot 23.30 uur open te laten.

De proef is doorgegaan en de tijden zijn naar aanleiding van positieve respons verruimd. In 2019 zal de gemeente evalueren of het naar ieders tevredenheid is verlopen.

Het toerisme in de Vesting groeit. Amsterdam raakt overvol en toeristenbureaus verwijzen de talloze bezoekers naar de omgeving, zie Iamsterdam.com. Menig maandagmorgen worden Chinese toeristen, op weg naar Giethoorn, uit de bussen geladen om in een half uurtje onze Vesting te bekijken.

Ook is Naarden-Vesting sinds 2017 een hotel rijker, hetgeen zorgt voor meer bezoekers. Is dit erg? Nee, zeker niet. Maar vooruitkijkend naar de toekomst is het belangrijk het toerisme in goede banen te leiden.