Opvang vluchtelingen Naarden

In het pand waar het restaurant Fine gevestigd was (Marktstraat 66), worden per 21 december as (mits de tijdelijke ontheffing van de horecabestemming wordt toegekend) Oekraïense vluchtelingen gevestigd. Er zullen maximaal 30 mensen komen te wonen in 7 appartementen die momenteel gerealiseerd worden. 

Met de aanwezigheid van ongeveer 50 vestingbewoners zijn een paar zaken onverbloemd en duidelijk aan de kaak gesteld. Het neemt niet weg dat de Oekraïense gezinnen zullen komen. Mensen zoals jij en ik die hun huis en land noodgedwongen hebben moeten verlaten. Deze mensen verdienen, los van wat er speelt, een warm welkom. Wellicht onder het genot van een kop koffie en/of diner. Laten we er samen het beste van maken! 

Er zijn een aantal spullen die deze mensen nog nodig hebben zoals: keukenspullen, schrijf- en kantoorartikelen, toiletartikelen, knutselspullen en andere benodigdheden. In de nieuwsbrief is vermeld dat deze spullen kunnen gebracht kunnen worden naar Piet Heinlaan 54 te Bussum, maar deze locatie is tot 9 januari gesloten. Een ander adres waar de spullen hebben we nog niet mogen ontvangen.

—-

Op 28 november jl heeft een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden in De Mess, waarbij de burgemeester helderheid kwam verschaffen aan de vestingbewoners over de voorgenomen vestiging van Oekraïense vluchtelingen in het pand aan Marktstraat 66.

Lees het verslag van deze bewogen avond:

De brief die op 20 december werd verspreid onder omwonenden:

Lees hieronder wat voorafging….

De gemeente is voornemens om in Naarden Vesting vluchtelingen op te vangen aan Marktstraat 66.

Onderstaande brief is naar omwonenden gestuurd op 17 november.