Politiebericht maart 2020

Door Robin Vlug

Lieve mensen,

Het is een hele drukke periode (geweest), de vakantie hebben wij achter de rug en er is veel gebeurd in dit mooie Vestingstadje.

Hieronder volgt een aantal incidenten, maar ook een korte voorlichting (wederom). Ook wil ik u attenderen op het feit dat als u online aangifte doet, dit zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Daarbij kunt u gebruik maken (voor uzelf) van de vragen: Wie, Wat, Waar, Hoe, Waarmee. Denk ook aan serie nummers, foto’s, inscripties en overige informatie. Bij camerabeelden danwel bekende dader is het niet mogelijk om online aangifte te doen.

Voorbeeld: inbraak schuur.

– wanneer is het gebeurd inclusief tijdstippen

– wat is er weg genomen inclusief serie nummers

– Waar lagen de weggenomen goederen

– Hoe is de schuur binnen getreden: openbreken raam/ deur

– Waarmee is de schuur open gebroken (breekijzer o.i.d.)

Ik wil u bedanken voor het melden van allerlei diverse verdachte situaties. Deze zijn in februari zo ontzettend veel dat ik deze niet apart benoem in het verslag. Blijf alstublieft zo doorgaan!!

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn van geheel februari:

Vesting

Op 21 februari is er een verdachte situatie gemeld. Hierbij hebben wij inzet gepleegd, maar helaas niemand aangetroffen.

Naarderbos

In dit gebied van Naarden kan ik u geen bijzonderheden vermelden. Er is genoeg gebeurd en gemeld, maar niets wat ik met u kan delen.

Ministerpark

In de nacht van 7 op 8 februari is er een schuur opengebroken aan de Van Tienhovenlaan. Hierbij is er een buitenboordmotor weggenomen en tevens zijn er bijbehorende benzinetankjes weggenomen.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Aan de Beethovenlaan heeft op 6 februari in de avonduren een woninginbraak plaats gevonden. Het is nog altijd onbekend wat er is weg genomen. De gehele woning is behoorlijk doorzocht.

In dezelfde staat heeft er tussen 9 en 10 februari ook een woninginbraak plaats gevonden, weliswaar zijn de daders toen niet binnen geweest en is het gebleven bij een poging.

Op 14 februari heeft er een woningoverval plaats gevonden aan de Dr. Anton v.d. Horstlaan. Hierbij zijn verdachten op heterdaad aangehouden na een mooie actie van diverse collega’s. Dit heeft u ook in het Naardernieuws kunnen lezen. Voor degene die dit ontgaan is, heb ik het bijgevoegd bij dit bestand.