Ondergrondse containers

Naarden-Vesting is bijna vuilniszakkenvrij! Inmiddels zijn vijf van de zes locaties met ondergrondse containers gerealiseerd en in gebruik genomen:

 1. Adriaan Dortsmanplein
 2. Peperstraat/Westwalstraat
 3. Westwalstraat/Cattenhagestraat
 4. Kooltjesbuurt
 5. Oude Haven

Op de locatie aan de Oostwalstraat zijn de ondergrondse containers nog niet geplaatst. Op dit moment zijn de benodigde vergunningen aangevraagd en is het wachten op een officiële goedkeuring van de locatie. Meer info vindt u op de website van GAD.

2 gedachten aan “Ondergrondse containers”

 1. Goedemiddag,

  De ondergrondse containers zijn eindelijk ook geplaatst aan de Oostwalstraat. Alleen wijkt de plaatsing af van de oorspronkelijke opzet. Er zijn slechts twee in plaats van drie containers aangebracht. De GFT container, die in de plannen is opgenomen, ontbreekt.
  Dat betekent dat mensen uit dit gedeelte van de Vesting hun groenafval alleen ver weg kwijt kunnen. In de praktijk zal een deel daarvan niet in de containers belanden maar elders worden gedumpt, op plekken waar het niet hoort, is mijn mening.
  Mijn vragen zijn waarom de GFT-container niet is geplaatst aan de Oostwalstraat, of de plaatsing van de containers nog wordt geëvalueerd en welke mening het Bewonersplatform hierover is toegedaan.

  1. Beste heer Visbeen,

   De lokatie aan de Oostwalstraat is nog niet gereed. Er is al aan de bel getrokken bij de GAD, de containers worden nog een slag gedraaid en er komt een bovengrondse GFT-container bij. Dit omdat er vanwege de boom geen ruimte was voor een 3e ondergrondse container.
   Ook komt er nog een heg omheen, zodat het afvalpleintje voor de omgelegen huizen zo goed als mogelijk is aan het zicht onttrokken wordt.

Reacties zijn gesloten.