Denkt u mee over de evenementen in de Vesting?

Het platform en de gemeente zitten dit najaar weer samen aan tafel om de evenementen die in de 1e helft van 2017 in de Vesting hebben plaatsgevonden te evalueren. Met als doel de evenementen soepel te laten verlopen op gebied van verkeer, parkeren etc. Om de evaluatie helder te maken vragen we graag uw mening. Suggesties, kritiek, meldingen maar ook u mening over zaken die goed gaan m.b.t. de afgelopen evenementen in de Vesting zijn van harte welkom. Om uw geheugen nog even op te frissen:

 1. Carnavalsoptocht (25 februari)
 2. Matthäus Passion (9-15 april)
 3. Koningsdag (27 april)
 4. Fotofestival FFN (20 mei-18 juni)
 5. Vestingzondag FFN (18 juni)
 6. Vestingzondag Naarden ontvangt (6 augustus)
 7. Naardense Vaardagen (6-11 september)

Benieuwd naar de evenementen van dit komende najaar/winterseizoen? Bekijk hier de evenementenkalender 

5 gedachten aan “Denkt u mee over de evenementen in de Vesting?”

 1. Ik vind al deze evenementen erg positief, geeft levendigheid aan de Vesting, en zorgt door de inzet van veel vrijwilligers voor saamhorigheid.
  Ook is de Marktstraat door de verschillende terrassen veel gezelliger geworden de laatste jaren.
  Ik ben er een voorstander van, het op zondag afsluiten van de Vesting voor doorgaand verkeer

 2. Het feit dat met de Carnavalsoptocht de Vesting enige uren voor al het verkeer is gesloten is niet gast-vriendelijk, maar ook zeer onplezierig voor iedereen die met boodschappen de Vesting in wil naar zijn eigen huis. Ook voor ouderen is dit een ongewenste situatie.
  Communicatie hierover is ook zeer onduidelijk!

 3. Naardense Vaardagen (7) kan toch geen evenement genoemd worden. Dat is wel van toepassing op Monumentendag in combinatie met Vestingzondag. Want alleen op die zondag zijn er aanvullende verkeersmaatregelen van toepassing.
  De Matthäus op zaterdag zorgt voor verkeersmaatregelen. De andere dagen kan slechts sprake zijn van een toename van rustig publiek. Alleen is er een grotere parkeerdruk, doch die kennen wij ook van de weekmarkt op zaterdag. Dat geldt eveneens voor het Fotofestival = geen aanvullende verkeersmaatregelen.
  Overigens verdient het aanbeveling om op alle zondagen in de zomermaanden de Marktstraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dat veroorzaakt gewenning bij de inwoners = minder gevoelens van overlast + door dat “gastheerschap” toename van gezellig en rustig wandelend en genietend publiek.
  Overigens valt op dat de intocht van Sint Nicolaas niet als evenement genoemd wordt, waarbij de gehele Vesting afgesloten wordt.

 4. Hall0,

  Goede en interessante info in deze mail. Dank daarvoor.
  Kan het zijn dat de link om de Evenementen te beoordelen, niet werkt?

Reacties zijn gesloten.