Politiebericht januari

Lieve mensen,

Zo om maar met de deur in huis te vallen, het heeft enige tijd geduurd dat dit overzicht bij u is beland. Nee, deze is niet ergens in de lucht blijven steken maar ik heb al enkele maanden geen berichten gemaakt en dus verstuurd.

EXCUSES, dat is op zijn minst wat ik u wel verschuldigd ben. Wees gerust er zullen wederom vele volgen.

Om maar met een frisse start te maken, wil ik u helpen herinneren dat wij u als burger nodig hebben bij het vangen van boeven en bij het helpen van uw andere medemens. Daarom:

Bij een onderbuik gevoel, een verdachte situatie of spoed: belt u dan 112. Voor alle andere meldingen kunt u 0900-8844 bellen.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn van geheel januari. De volgende berichten zullen weer tweewekelijks in uw mailbox verschijnen:

Naarden Vesting

In de nacht van 3 op 4 januari heeft op de Beijert een poging woninginbraak plaats gevonden.

Op 8 januari heeft er een aanhouding plaats gevonden zoals jullie allemaal in de media hebben kunnen lezen.

Tussen 6 en 7 januari is een zilveren herenfiets van het merk Vanmoof weggenomen vanaf de Nieuwe Haven.

Op 28 januari is er een verdachte situatie geweest op de Beijert, aldaar zou een voertuig met daarbij personen zich verdacht ophouden. Helaas heeft de politie deze personen niet aangetroffen.

Naarderbos

In deze maand zijn er geen bijzonderheden te vermelden.

Ministerpark

Op de Sandtmanlaan zijn diverse goederen uit een voertuig weggenomen die op de oprijlaan geparkeerd stond. Dit is gebeurd tussen 13 en 14 januari.

Tevens is er op dezelfde data als bovenstaande diverse goederen weggenomen uit een BMW. Hierbij is er van een zijportiek het raam geforceerd.

Op 16 januari zijn er twee inbrekers aangehouden in dit gedeelte van de Naarden. Een hele mooie actie van oplettende burgers in combinatie met de politie.

Tussen 12 en 14 januari zijn er wederom diverse goederen gestolen uit een BMW.

Op de Van Lijndenlaan is er ook een voertuig opengebroken waarbij diverse goederen gestolen zijn. Dit is gebeurd in de nacht van 31 januari op 1 februari.

De goederen die zijn weggenomen uit bovenstaande voertuigen betreffen voornamelijk navigatiesystemen.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Op 12 januari is er een auto open gebroken waarbij achtergelaten goederen zijn weggenomen door middel van een ruitje in te slaan.

Op 22 januari rond 19.00 uur is er door een oplettende bewoner op de Schubertlaan de politie gebeld in verband met jongens die zich verdacht ophielden. Vele collega’s zijn ter plaatse gegaan, maar hebben de heren niet meer aangetroffen. Wel kan ik u melden dat de heren inclusief het voertuig eerder met ons in aanraking is geweest.

Rembrandtpark

Tussen 10 en 11 januari zijn er goederen weggenomen uit een voertuig dat geparkeerd stond op een oprit. Dit is gebeurd op de Rembrandtlaan.

Op 25 januari is er een inbraak geweest aan de Gerard Doulaan. Dit is in de namiddag gebeurd. Hierbij is er via de achterzijde toegang verschaft in de woning. Hierbij zijn er goederen buit gemaakt.

Tussen 20 en 21 januari heeft er een woninginbraak plaats gevonden aan de van Dijcklaan. Hierbij zijn de glaslatten verwijderd. Het is nog onbekend of hier goederen zijn weggenomen.

Tussen 20 en 21 januari zijn er vier originele banden + velgen weggenomen van een Volvo. Dit is gebeurd aan de Amersfoortsestraatweg.

Bos van Bredius

6, 17 en 28 januari zijn er meldingen gedaan van verdachte situaties in de wijk. Hierbij zijn collega’s ter plaatse gegaan. Bij 2 meldingen was er niets aan de hand en bij 1 melding hebben collega’s niemand meer aangetroffen.

Valkeveen

Voor dit gedeelte van Naarden geldt dat er wel degelijk meldingen zijn geweest, maar niets voor in deze informatiebrief.

Tot de volgende!

Robin