Pas op! Oplichter(s) actief in de regio!

Politie en gemeente vragen uw aandacht voor één of meerdere oplichters die momenteel actief zijn binnen Gooise Meren en binnen de regio Gooi en Vechtstreek. Steeds vaker komen er de laatste tijd meldingen binnen van inwoners die slachtoffer zijn geworden van oplichtingspraktijken.

Inwoners worden dan aan de deur of op straat aangesproken door onbekenden, die een dienst aanbieden, klusjes willen doen of een verhaal ophangen om geld te lenen. Zij doen zich soms voor als werknemer van een bedrijf.

Wees alert op smoesjes en laat u niet van de wijs brengen. Ga niet zomaar in op een verzoek van een onbekende. Als u het niet vertrouwt, vraag dan om een legitimatiebewijs en bel bij twijfel het desbetreffende bedrijf.  Betaal daarnaast nooit direct aan de deur, tenzij u zelf iets besteld heeft en daarover iets heeft afgesproken. Vraag desnoods altijd om een factuur.

Denkt u slachtoffer te zijn geworden van oplichting? Meld dit dan ten alle tijden bij de politie. Vergeet niet in uw melding duidelijk te maken hoe u bent opgelicht en geef altijd een zo duidelijk mogelijk signalement van de oplichter. Voor vragen kunt u terecht bij uw wijkagent via het nummer 0900 88 44.