Politienieuws oktober

Lieve mensen,

Hierbij het overzicht van oktober. Het heeft even wat maanden geduurd, maar hier is weer wat info uit de wijk.

Heeft u vragen/opmerkingen kunt u mij mailen: robin.vlug@politie.nl. Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

De afgelopen twee weken zijn er geen bijzonderheden te vermelden voor dit gedeelte. Wel wil ik u meegeven dat er meerdere meldingen zijn geweest van parkeeroverlast. Het betreft dan niet alleen parkeren op invalidenparkeerplaatsen, maar ook voertuigen die dusdanig geparkeerd staan waardoor andere voertuigen niet meer weg kunnen. Het is en blijft een probleem binnen de Vesting, door de jaren heen zijn er meer voertuigen de vesting ingekomen. Ik wil u vragen om hier in alle redelijkheid op te blijven letten.

Daarnaast wil ik u erop attenderen dat de Sint intocht er weer aan zit te komen. Ook dan is het van belang dat u optijd uw voertuigen weg haalt. Ook dit jaar gaat de wegsleepregeling weer van kracht. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Naarderbos

In het Naarderbos hebben een aantal incidenten plaatsgevonden, waarvan ik u verder niet tot last wilt zijn. Echte bijzonderheden als inbraken, diefstallen of andere incidenten zijn hier (gelukkig) niet gebeurd.

Ministerpark

Op 12 oktober is er een verdachte situatie geweest op de Thorbeckelaan. Hierbij is een busje met meerdere inzittende gezien die zich vreemd en verdacht ophielden. Collega’s zijn ter plaatse gekomen en hebben elke minuten later de personen en het voertuig gecontroleerd.

Ook op 19 oktober is er op de Laegieskamp een man geweest die zich verdacht ophield. Helaas hebben collega’s hem niet meer kunnen traceren.

Ook hebben wij een melding gehad van een hond in het voertuig, die al geruime tijd alleen in de auto zat. Ik wil u melden dat wij in dergelijke gevallen onderzoek doen naar de hond, het voertuig, de eigenaar. Blijkt dat het ongezond is voor het dier in het voertuig, dan is er niets wat ons weerhoudt om de auto open te breken en het dier te bevrijden.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

In dit gedeelte van Naarden zijn er een aantal mooie controles gedaan door de collega’s. Hier is leuke informatie uitgekomen. Helaas kan ik u hier verder niets over melden, maar ook dit is nieuws.

Rembrandtpark

Op donderdag 19 oktober is een damesfiets Trenergy E relext pro, kleur grijs gestolen tussen 14.30 – 23.00 uur.

Er is ingebroken in een woning aan de Jan ter Gouwweg. De bewoners waren op vakantie, dus wat en wanneer kan ik u nog niet melden. Wel kan ik u melden dat de inbrekers de gehele woning hebben doorzocht.

Bos van Bredius

Voor dit gedeelte van Naarden kan ik u geen bijzonderheden vermelden.

Valkeveen

Op 23 oktober heeft er een man zich verdacht opgehouden op de parkeerplaats Ronduit. Er zijn diverse collega’s direct ter plaatse gegaan, maar helaas hebben de man niet meer aangetroffen.

Tot de volgende!