Open Monumentendag in de Vesting

Komende zondag 11 september, tijdens Open Monumentendag in de Vesting, zal de nieuwe evenementenpas voor het eerst worden gebruikt. Tijdens dit evenement is de Markstraat afgesloten voor autoverkeer van 11:00 tot 17:00 uur. Bewoners en ondernemers in de vesting hebben per adres van de gemeente twee gratis passen gekregen, die zij achter de autoruit kunnen plakken. Er zijn geen bezoekerspassen.

Verkeersregelaars vangen op drie invalswegen van de vesting het autoverkeer op:

  • kruispunt Amsterdamsestraatweg/Energiestraat (Gooimeer)
  • Burgemeester van Wettumweg/Alexanderlaan (hertenkamp)
  • Amersfoortsestraatweg/Huizerweg (Abri)

Zij controleren bij de afzetting of automobilisten een evenementenpas kunnen tonen. Is dat het geval dan hebben zij vrije doorgang. Ander autoverkeer, behoudens zij die een bestemming hebben in de vesting (klanten, bezorgers, zorgmedewerkers, bezoekers), wordt geweerd. Bezoekers van het evenement worden doorverwezen naar de parkeerterreinen aan de rand van de vesting zoals Nieuw Molen en de Abri. De gemeente adviseert bezoekers van dit evenement vooral op de fiets te komen. Dat geldt ook voor andere evenementen.

We hopen u allen bij de Open Monumentendag te verwelkomen!

Lees hier de Regeling Toegangspassen

Wilt u uw mening over het gebruik van de evenementenpas met het Bewonersplatform delen? Kijk dan op onze evenementenpagina.