Albert Heijn in de vesting moet open blijven!

Er gaan geruchten dat onze vertrouwde kleinste Albert Heijn van Nederland wellicht gaat stoppen vanwege achterblijvende omzet. De vraag die wij als bewoners zouden moeten stellen is:

‘Welke winkels zouden wij graag willen houden in de Vesting?’

Als wij, als bewoners, vinden dat de middenstand zoals de AH, de bakker en wellicht andere winkels moeten blijven, dan is het een goede zaak als wij daar onze boodschappen doen. We kunnen als vestingbewoners geen beter signaal afgeven aan de middenstand door vanaf nu meer te besteden bij hen.

13 gedachten aan “Albert Heijn in de vesting moet open blijven!”

 1. jammer als het kleine AH gaat sluiten voor mij echt een must in de Vesting.

 2. Voor de duidelijkheid ik doe een groot deel van mijn boodschappen in de vesting al zolang ik
  hier woon= 31 jaar.
  De kleinste Albert Heijn is er ooit gekomen omdat het gekoppeld was aan de vergunning voor de
  grote AH. Heeft deze afspraak een eind datum of was het voor zolang als de grote bestaat?.
  Het gaat er dus simpelweg over of de afspraken van de toenmalige gemeente Naarden nog immer
  van kracht is.
  Net als het theater Klein Arsenaal, dat zo’n 20 dagen per jaar beschikbaar zou moeten zijn
  voor amateur toneel in de vesting. Is die afspraak ook eindig gebleken of staat dat nog steeds?
  Er zijn veel van die bindende afspraken uit het verleden die plotseling met voeten getreden
  worden.

  1. Beste Erik, Er was inderdaad destijds een afspraak dat de “grote” albert heijn alleen gerealiseerd mocht worden als er ook een kleine in de Vesting zou komen. Dit was echter een afspraak voor 10 jaar en deze periode is, jammergenoeg, reeds enige jaren verlopen. Dus de kleine AH kunnen we niet op deze manier binnen de Vestingwallen houden 🙁

  2. De koppeling met de bouw van Koningshoek is verjaard. Ze mogen de kleine AH nu sluiten.

 3. Voor veel Vestingbewoners is de kleine AH een uitkomst.
  De kleine AH moet beschouwd worden als een fileaal van de grote AH buiten de vesting en dus onder deze AH vallen en niet als een zelfstandige winkel opereren.

 4. Het zou inderdaad ontzettend jammer zijn als de AH zou verdwijnen. Het valt me de laatste tijd op dat er steeds meer winkels dicht gaan, echt jammer! Ik ondersteun de oproep van harte om als Vestingbewoners zoveel mogelijk de middenstand te steunen!

 5. Tekenend hoe het voorzieningenniveau in de vesting achteruit
  is gegaan sinds de fusie Doet het gemeentebestuur wel voldoende om dit proces te stoppen

 6. Het zou ontzettend jammer zijn als de kleine AH gaat sluiten. Wij doen er regelmatig boodschappen maar gezien het beperkte assortiment zijn het alleen de zaken die net vergeten waren. Voor de meer uitgebreide boodschappen gaan wij naar de grote AH buiten de vesting. Ik meende dat de kleine AH gekoppeld was aan de vergunning van de grote AH. Gaat die dan ook sluiten? Ik vind dat de gemeente een sterke positie in moet nemen ten behoeve van de bewoners

  1. Beste Boenk, Zie de reactie die ik hierboven heb geplaatst. Er is geen verplichting meer om de kleine AH open te houden. Denk dat het inderdaad zaak is dat de Vestingbewoners zich bewust zijn van het feit dat als je niet koopt bij de bakker of de kleine AH deze op een gegeven ogenblik gaan sluiten. Het is denk ik niet de taak van de gemeente om onze AH open te houden, maar een taak van ons als bewoners zelf om daar veel te kopen.

 7. De deal met AH had altijd als basis dat de exploitatie rekening van de grote en de kleine AH gezamenlijk zou gelden. Dus geen afzonderlijk resultaat van de kleine alleen.
  Deze deal is tussen de Gemeente en AH. Vraag in de raad hierover is urgent.
  De oproep meer te besteden in de Vesting is natuurlijk helemaal goed maar staat daar wat verder vanaf.
  Groeten Hans Le Noble

 8. Beide reacties over gemeentelijke toestemming een grote AH buiten de Vesting neer te zetten als er ook een kleine erbinnen komt, zijn mij uit het hart gegrepen. Het valt op dat zeker binnen het nieuwe gemeentehuis afspraken en toezeggingen snel vergeten zijn. De politieke partijen zijn aan de beurt de gemeente GM hierop te wijzen. Laat een ieder zijn gemeentelijke vertegenwoordiger hierop aanspreken.

 9. We zijn geschrokken van deze plannen en zullen ons leven beteren, het is nl erg verleidelijk om als je toch in de grote AH bent, alle boodschappen er te doen. Toch gaan we regelmatig naar de kleine en we vinden het een must voor de Vesting, niet weer een ‘funshop’ of horeca

 10. Als de Albert Heijn in de Vesting sluit, dan zullen veel Vestingbewoners die nu lopend de boodschappen kunnen doen, de auto moeten nemen voor hun boodschappen. Voorstanders van een autoluwe Vesting bereiken dan het omgekeerde: méér autobewegingen, want je kunt van Vestingbewoners niet vergen dat zij lopend naar de grote Albert Heijn zullen gaan.

Reacties zijn gesloten.