Status ‘parkeergarage onder de vesting’

Op dit moment ligt het inwonerinitiatief, dat wij voor de zomer ’24 hebben ingediend, bij de beleidsadviseur parkeren, die een collegevoorstel schrijft met daarin zijn advies. Wanneer het college hiermee akkoord gaat wordt het in roulatie gebracht naar de gemeenteraad middels een raadsvoorstel. Dan volgen deze stappen:

  • Na ontvangst door de raad van het advies van het college, wordt het advies tezamen met het inwonerinitiatief geagendeerd voor een gesprek op een volgende Politieke Avond.
  • Na bespreking van het inwonerinitiatief in het gesprek wordt het inwonerinitiatief op het meningsvormende deel van de agenda voor de eerstvolgende raadsvergadering geplaatst. Als tussenstap kan de agendacommissie overgaan tot het inplannen van een tweede beeldvormend gesprek over het inwonerinitiatief en het advies.
  • De raad kan beslissen dat zonder meningsvorming direct over het inwonerinitiatief wordt besloten. Vindt eerst meningsvorming plaats, dan wordt over het inwonerinitiatief in de eerstvolgende raadsvergadering na de meningsvormende raad beslist. De raad kan hiervan afwijken, inclusief de bevoegdheid tot het bepalen van een nadere procedure voor de behandeling van het inwonerinitiatief. Ook bij afwijken wordt uiteindelijk altijd voorzien in het nemen van een raadsbesluit over het inwonerinitiatief.
  • Na besluitvorming door de raad bericht het college de contactpersoon hierover en wordt het raadsbesluit op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

Naar verwachting wordt het initiatief begin volgend jaar (2025) in de raad behandeld.