Energiecafé op 10 juni in DeMess

Op 10 juni vindt weer een interessante Energiecafé-avond plaats in DeMess. Voor alle bewoners van Naarden Vesting en omstreken die tips willen over duurzaamheid en energiebesparing.

Aanvang: 20.00 uur
Kosten: gratis

Programma:

20.00 – 20.20 uur VERGROENEN VAN DAK

Wilt u ook een groen dak zodat u in de winter minder hoeft te stoken? Vindt u een groen dak ook een mooiere aanblik? Wist u dat een groendak zorgt voor betere opname van regenwater en meer koelte in de tuin in de zomer? Wilt u een groen dak voor betere biodiversiteit en langere levensduur van uw dak?

Firma Groendak is gespecialiseerd in sedumdaken en heeft onlangs een aantal daken in Naarden-Vesting gerealiseerd. Aan de hand van dit project vertellen ze alles over sedumdaken inclusief de nieuwste subsidiemogelijkheden.

20.20-20.40 uur VLEERMUIZEN IN SPOUW

Wist u dat bij het isoleren van uw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen kunnen worden gedood? Dit wordt voorkomen door de methode Natuurvriendelijk Isoleren! Daarbij kunnen de dieren wegvliegen voordat wordt geïsoleerd en krijgen ze vervangende verblijfplaatsen.

Kelly Driessen, stadsecoloog bij Gooise Meren, vertelt u over de beschermde diersoorten in Naarden-Vesting en hoe hier rekening mee te houden bij het verduurzamen van uw huis.

20.40-21.00 uur VENTILEREN NA ISOLEREN

Ons huis is geïsoleerd, maar nu heb ik problemen met vocht en muffe lucht in huis. Wattnu? 
Ik word ‘s morgens niet fit wakker sinds mijn huis goed is geïsoleerd. Wattnu?
Mijn dure isolatie glas is vaak nat aan binnenzijde, kan ik daar iets aan doen?
Ik ventileer mijn badkamer, maar ik zie toch schimmel, Wattnu? 

Zit u ook met dit soort vragen?

Rob Roos, energiecoach bij Wattnu geeft de antwoorden in zijn presentatie over Ventilatie en Isolatie.

21.00 – 22.00 uur ONTMOETEN

Persoonlijke ontmoeting met vertegenwoordigers van Groendak, stadsecoloog en energiecoaches van Wattnu met mogelijkheid tot advies op maat.

Contactpersonen namens het Bewonersplatform: Clara Thomas (06 22973785), Clementine Niermans (06 23454177) en Wil de Vries-Kempes (06 31961763).

Contactpersoon namens energiecoöperatie Wattnu: Jantien Brugman (06 50511187)

Aanmelden kan hieronder:

    heermevrouw