Parkeeronderzoek

Het bewonersplatform heeft het initiatief genomen om een parkeeronderzoek te doen binnen de vesting. Daarbij is/wordt samenwerking gezocht met andere belangengroepen in de vesting zoals de ondernemersvereniging. De gemeente ondersteunt dit initiatief en er wordt in dat kader ook met de gemeente samengewerkt.

Ten behoeve van dit initiatief is een speciale parkeerwerkgroep opgericht. Het onderzoek beoogt om de parkeersituatie in kaart te brengen en tevens toekomstscenario’s te maken met betrekking tot het parkeren voor de komende jaren. Vervolgens geeft de parkeerwerkgroep op basis hiervan een terugkoppeling aan de gemeente zodat het parkeerbeleid voor de komende jaren mede op basis van deze input door de gemeente kan worden vastgesteld. Alle suggesties m.b.t. het onderwerp parkeren zijn van harte welkom.

6 gedachten over “Parkeeronderzoek”

 1. Persoonlijk vind ik dat indien er evenementen zijn er gezorgd moet worden dat de bezoekers buiten de vesting verplicht moeten parkeren. Teven is mijn irritatie gehalte erg hoog dat mensen plantebakken en andere voorwerpen voor hun deur zetten om de een parkeerplaats vrij te houden.

 2. Bij evenementen moeten bezoekers op de parkeerplaatsen op de wallen en buiten de vesting parkeren.
  Parkeren door de bewoners verloopt naar mijn ervaring prima.

 3. De Gemeente moet de gelegenheid benutten om een parkeerterrein te realiseren bij de aan te leggen passantenhaven. Een terrein niet alleen voor bezoekers van de Vesting, doch ook t.b.v. verkeer van en voor het industrieterrein (overdag door de week). Volvo-dealer vertrekt naar de Tin fabriek en gerucht gaat rond dat Euromaster naar een andere locatie op het industrieterrein uitkijkt.

 4. Parkeerplekken in de specifieke woonstraten van de Vesting bestemmen voor gebruik door alleen de bewoners (vergunning parkeren). Blauwe zones handhaven in Markt- en Cattenhagestraat.
  Net zoals elders in de Gemeente dag parkeerpasjes voor bezoekers aan privé adressen en dokters praktijk.
  In de zomermaanden (juni t/m augustus) geen doorgaand verkeer door Marktstraat (autovrij) op zondagen, waardoor wandelaars en fietsers de noodzakelijke ruimte krijgen om veilig te genieten van cultuur, historie en sociale gezelligheid o.a. op uit te breiden terrasjes.
  Als automobilisten eenmaal daaraan gewend zijn zullen zij de Vesting mijden als doorgaande route en zal de overlast minimaal worden. Dat is ook in Muiden gelukt.

  1. Ben ook voor vergunningparkeren.
   Geen doorgaand sluipverkeer op alle dagen door Marktstraat. Auto’s die van en naar Huizen komen kunnen net zo goed
   m.i. v o o r de grote
   AH langs hun weg vervolgen. Ik vind het van de gekken dat het sluipverkeer met alle uitlaatgassen erbij door de Vesting mag. Vroeger heette het “goed voor de middenstand”maar dat is niet meer aan de orde.De enige middenstand die ten tijde vd spits open is, is de bakker vanaf 8.00 uur en ik zie daar zelden of nooit een sluiperd stoppen voor een broodje.

   auto’s buiten de Vesting houden bij evenementen dmv een “fysieke tegenhouder”is een wassen neus.
   goed gebekte mensen komen gewoon binnen; kun je ondervangen met vergunningparkeren

 5. De parkeerdruk is absoluut acceptabel en behoort bij het wonen in een oud stadje. Bij evenementen is er in mijn ogen echter wel absoluut sprake van te veel parkeerdruk in de Vesting. Het zou fijn zijn als dat opgelost wordt.
  Punt van aandacht zijn denk ik wel alle busjes van aannemers die de hele dag in woonstraten staan. Het argument is dat de busjes nodig zijn omdat daar materiaal in zit dat men nodig heeft. Zelf denk ik dat dat anders te organiseren is door de aannemers.
  Voor het overige denk ik dat het invoeren van parkeervergunningen e.d. niet bevorderlijk is voor de middenstand en de werkgelegenheid in de Vesting. Nu ook straks Linda vertrekt zijn er nog minder mensen die in de Vesting werken en dus ook nog minder mensen die hun broodje halen bij de bakker en hun andere boodschappen bij onze AH. Parkeren is voor veel bedrijven belangrijk: niet alleen voor werknemers maar zeker ook voor gasten en klanten.
  Wel fijn als iedereen gewoon rekening met elkaar houdt en zich realiseert dat niemand in de Vesting een privé parkeerplaats heeft behalve wanneer je een invalidenparkeerplaats hebt.
  Het gaat al jaren goed en blijft ook zeker nog jaren goed gaan, als we maar rekening met elkaar houden en onze gasten, klanten en medewerkers wijzen wat de do’s en don’ts zijn in de Vesting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *