2 gedachten over “Parkeerbeleid in de Vesting”

 1. Wat noemt men een acceptabele loopafstand? Mijn ervaring is dat automobilisten 30 meter al praktisch niet te doen vinden. Bijna allemaal willen ze koste wat het kost voor de deur parkeren. Gemiddeld zijn de voorgevels per adres een auto lengte breed. Twee auto’s per adres is geen uitzondering en in veel straatjes kan maar aan een kant geparkeerd worden.
  Het lijkt wel of de bewoners vergeten dat zij zelf de veroorzakers zijn van de parkeerdruk. Wat is toch het probleem om ‘n eindje te lopen?
  Heeft men wel eens gedacht aan maximaal een auto per adres binnen de straten van de vesting en de tweede auto op Nieuw Molen of aan de Abri te parkeren? Ga je er lopend of op de fiets naar toe. Heeft men meteen een beetje lichaamsbeweging gehad en een frisse neus gehaald. Hoewel fris…
  Door de auto’s is de lucht zo fris niet meer. Wie echt beroerd wordt van de parkeerdruk kan overwegen te verhuizen naar b.v. Almere. Daar wordt met de bebouwing en stratenplan rekening gehouden met het feit dat het gros van de mensheid niet zonder auto kan of wil leven.
  Voor nog geen € 200.000,- kan je daar wonen en je auto op eigen terrein parkeren. Bedenk dat de Vesting nu eenmaal niet gebouwd is op auto’s. Wie als autobezitter in dit mooie stadje wil wonen moet de parkeerdruk accepteren. Wie de auto weg doet zal bevrijd zijn van deze z.g.n. ellende. Lelijk ook al die auto’s in de straten en straatjes.
  Wat is een acceptabele loopafstand al men uit gaat van een gemiddelde van 1100 meter in 15 minuten. Wat is er erg aan lopen? Ik schat zo’n 3 minuten rustig fietsen. Wat is er erg aan fietsen?
  Waarom zijn mensen zo afhankelijk van hun auto dicht bij huis. Ik heb gezien hoe buuf ‘s avonds nog de deur uit ging om haar autootje die 15 meter verderop stond te gaan halen om ‘m op het vrij gekomen plekje voor het huis te zetten. Best zielig want per saldo had het geen moer uitgemaakt als zij die afstand de volgende dag naar de auto had gelopen om werkelijk ergens naar toe te rijden met dat ding. Er zijn er maar weinig maar ze bestaan nog wel, bewoners in de Vesting die geen auto hebben maar gebruik maken van de benenwagen of fiets. Ik hoop van harte dat er ook eens gedacht wordt aan het feit dat het vaak verdomde moeilijk wordt gemaakt door mensen die met hun geparkeerde auto stegen blokkeren, om met de fiets de straat te bereiken. O wee, je per ongeluk ‘n krasje veroorzaakt aan de heilige koe. Wees als automobilist blij dat er mensen zijn die geen parkeerplaats in beslag nemen. Beetje respect graag.

 2. ik ben voorstander van parkeren voor bewoners middels een bord
  ”vergunninghouders”. geef alle bewoners een sticker die op de voorruit van de auto kan.

  Bezoekers kunnen op nieuw molen of abri parkeren.

  verder: geen sluipverkeer meer . dit loopt werkelijk de spuigaten uit.
  Vesting sluiten voor sluipverkeer tot 9.00 s morgens en vanaf 16.30
  uur s middags tot 19.00 uur

  auto’s uit Huizen die komen van de Huizerstraatweg moeten dan linksaf
  slaan, de Amersfoortsestraatweg en de rotonde nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *