Hondenpoep

Huisdieren in het algemeen en honden in het bijzonder zijn een vreugde voor veel mensen. Ook in de vesting wonen veel hondenbezitters en er komen regelmatig mensen uit de buurt hun trouwe viervoeter uitlaten. Kortom; de hondendichtheid is groot in de vesting en dat vraagt een hoge mate van attentie m.b.t. het voorkomen van overlast door hondenuitwerpselen.

In principe betaalt een hondenbezitter hondenbelasting en dient de gemeente deze inkomsten mede aan te wenden ten behoeve van het aanbrengen van faciliteiten voor bezitters van honden om via speciale vuilnisbakken en zakjes de uitwerpselen weg te gooien. Wij zullen de gemeente voorstellen om die faciliteiten op meer plaatsen in de vesting en vestingwallen aan te brengen. Tevens zouden wij een pleidooi willen houden naar de bezitters van honden om de uitwerpselen op te vangen en mee te nemen naar hun vuilnisbak thuis. Spelende kinderen en wandelaars zijn u dankbaar!

3 gedachten over “Hondenpoep”

 1. Bij iedere opgang van de wallen, waar veel honden worden uitgelaten, de speciale vuilnisbakken en zakjes te plaatsen.

 2. Beste mensen,

  Als hondenbezitter stoor ik mij dikwijls als ik ‘n drol heb opgeruimd en of in ‘n publieke afvalbak heb gegooid of mee naar huis heb genomen maar toch nog de stront van andersmans hond uit het profiel van mijn schoenen moet peuteren. Nog meer poepzakjesdispencers (met of zonder speciale afvalbakken) zal geen of nauwelijks effect hebben. Eind Peperstraat/Promers is ook dergelijke toestand geplaatst maar de drollen liggen er nog 2 meter bij vandaan en de rest van ‘t Bastion ligt vol.
  Het is helaas zo dat slechts ‘n handje vol hondenbezitters de gewoonte van hebben de uitwerpselen van trouwe viervoeter op te ruimen. De overige klauwen vol hondenbezitters, bezitten ook klauwen vol smoezen waarom zij de drollen niet hoeven op te ruimen. 1. Ik betaal hondenbelasting, 2. Het regent wel weg, 3. De kauwtjes eten ‘t wel op, 4. Ik ruim ‘t alleen op als de hond op ‘t pad poept, 5. Ik ruim ‘t alleen op als de hond op straat poept, 6. “Het is hier toch ‘n natuurgebied” doelend op de vesting wallen, 7. Een ander doet ‘t ook niet. Dan ik ook van; gut, gut gaan we op die toer. Doe wat ‘n ander doet en vooral niets doen wat ‘n ander ook niet doet.
  Overigens is het zwerfafval ook ‘n probleem op de wallen. Extra bakken plaatsen heeft geen zin. Opvoeding, wijziging van de mentaliteit wel.
  Tikkie ouderwets ANWB; Laat niet, als dank voor ‘t aangenaam verpozen de schillen en de doozen (drollen).

 3. Kleine aanvulling… niet iedereen betaald hondenbelasting. Gemeente Huizen kent geen hondenbelasting meer en ook Huizers doen hun hondje rondje op, langs en over de wallen. Letterlijk gezegd door Huizer met hond; “Het is de achtertuin van Huizen.” PARDON?! Van mij mogen ook mensen uit andere gemeentes komen genieten maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in Huizen gewoon op de bon gaat als je betrapt wordt de drol van je hond niet op te ruimen. Bij de Korte-en de Lange Bedekteweg staan al van die zakjesdispencers en afvalbakken. Ik zou het ook heel erg jammer vinden als de wallen nog verder ondersiert wordt met palen, dispencers en speciale afvalbakken voor drollen. Het is door de jaren heen al aardig volgooit met palen, paaltjes, bankjes, bakken, zakjes dispencers, houtsnipperpaadjes en trappen. Het is geen park!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *